Wat betekent premiumization in horeca, frituur & foodservice?

 

De laatste jaren is er opvallend meer vraag naar ‘premium’ producten. Ook in de dranken- en voedingsindustrie. Denk maar aan de recente successen van microbrouwerijen, trendy frisdranken met minder suikers, haute dogs en hippe bowls. Steeds meer gasten gaan op zoek naar bijzondere smaken, hoogwaardige ingrediënten en opvallende presentaties.

Inzetten op premiumization kan een echte troef zijn om die gasten aan te trekken. Hoe? Lees verder en ontdek hoe je premiumisering kunt omarmen om jouw frituur, horeca- of foodservicebedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Wat is premiumization? De vier basisingrediënten.

Er zijn vier elementen die een product ‘premium’ kunnen maken: hogere kwaliteit, verbeterde smaak, een aantrekkelijke presentatie en een verhaal. Door één of meerdere van deze elementen te omarmen, kan je jouw snacks of gerechten een flinke upgrade geven, waardoor jouw gasten bereid zijn iets extra's te betalen voor de superieure ervaring.

Meer marge met enkele slimme handelingen

Ben je op zoek naar meer marge? Dan hoef je heus niet je hele concept om te gooien of ingrijpende investeringen te doen. Premiumization kan eenvoudig zijn.

Vaak schuilt er al extra rendement in enkele kleine stappen. De zogenaamde marginal gains. Door iets extra toe te voegen aan je snacks, zorg je voor meer marge. Dat kan bijvoorbeeld door sauzen toe te voegen of beerpairings aan te bieden.

We leggen graag uit hoe je met minimale inspanningen, extra toegevoegde waarde kunt creëren.

Tips voor meer marge →

Afbeelding
Meer marge met enkele slimme handelingen

Van snack naar gerecht

Je kan nog een stapje verder gaan door de favoriete snacks van je gasten om te toveren in kleine gerechten. Ook dat kan eenvoudig met extra toppings, unieke smaakcombinaties of goedgevulde borrelplanken.

Deze recepten doen je gasten watertanden

Ga aan de slag met deze recepten en speel in op de trend van premiumization.