5 ultieme saus/snack combinaties voor horeca om mee op te vallen

Fastservice Horeca Ondernemen

Sauzen zijn ideaal om je te onderscheiden. Eén extra saus, geeft je oneindig veel nieuwe mogelijkheden.
Daarom zochten we met Pauwels naar 5 smakelijke saus-snackcombinaties om je op weg te helpen.

5 ultieme saus/snack combinaties voor horeca om mee op te vallen

Trendy sauzen en smaken

Belgen houden van hun “klassiekers”. Haal dus zeker je mayonaise, ketchup, (verse) tartaar of stoofvleessaus nog niet van de kaart. Door de opkomst van haute friture, originele kroketten en dik belegde broodjes of burgers is er nu ook steeds meer behoefte aan bijzondere smaken en verrassende combinaties.

Maar hoe begin je daar nu aan? Welke combinaties vallen in de smaak? Welke trends zijn de moeite waard? In samenwerking met Pauwels Sauzen helpen we je op weg in dit artikel.

Sauzen en snacks: de kers op de taart

Sauzen zijn een eenvoudige manier om je klanten te verrassen en om je frituur of horecazaak eruit te doen springen. Met een bijzonder sausje bied je je gasten een nieuwe smaakervaring, zonder dat je daarvoor je assortiment moet omgooien. En het fijne is: één extra saus geeft je meteen al massa’s mogelijkheden!

Tip: Less is more. Als horecazaak is het moeilijk om tientallen sauzen op je menukaart te zetten, maar misschien kan je wel een uniforme prijs voorzien voor je koude sauzen en één voor je warme? Dan heb je ruimte genoeg om nieuwe suggesties te lanceren en te blijven experimenteren.

Het beste advies om te experimenteren, is heel eenvoudig: Kijk wat er leeft bij je gasten en past bij je eigen zaak. Zo steek je al snel je vertrouwde snacks in een nieuw (vloeibaar) kleedje. Verder in dit artikel werkten we 5 (kant-en-klare!) - en vooral smakelijke - saus-snack combinaties uit met de saus-experts van Pauwels.

  • Mora Viandel® met jalapeñomayonaise
  • De Bourgondiër met truffelmayonaise
  • Barbecuesaus met Mora Ribster®
  • Een kruidige mammouthsaus met de smeuïge Ad van Geloven Stoofvleeskroket

Kriebelt het om te combineren?

Download hier een handig overzicht met alle saus & snack-combinaties

 

Mora Viandel® met jalapeñomayonaise

Pittige smaken zitten al langer in de lift en hebben een vaste plek op je frituur- of menukaart gevonden. De Jalapeño Mayonaise van Pauwels mag daar zeker niet aan ontbreken. Lekker pittig en een verrassend eerbetoon aan de Mexicaanse cultuur. Met een 2 op 3 op de hot-scale is deze pikante saus onvergetelijk in zijn genre. In combinatie met de heerlijke kruidige Mora Viandel®, heb je een toppertje te pakken.

Serveer tussen een broodje met de Jalapeño Mayonaise en werk af met een verfrissende tomatensalsa. Om het water van in de mond te krijgen.... De Jalapeño Mayonaise combineert ook perfect met de Burger en de (Vegetarische) Mora Kipkorn®.

De Bourgondiër met truffelmayonaise

Truffelmayonaise doet zijn opmars in zowat iedere horecazaak. Vooral door de haute friture-beweging, maar aangezien het zo lekker is, doet het er eigenlijk niet toe waar het vandaan komt. De aantrekkingskracht van truffelmayonaise? Het geeft elke snack een upgrade en maakt een feest van een dik belegd broodje, een broodje hamburger of salade.

Een heerlijke snack-sauspairing is de Truffel Mayonaise van Pauwels in combinatie met de royale bitterballen en kroketten van De Bourgondiër. De hartige en romige smaak van Italiaanse zwarte truffels met de smeuïge vulling van de snack? Kwaliteit plus kwaliteit. Hemels!

Barbecuesaus met Mora Ribster®

Ook een saus die bijna elke snack een nieuwe smaaksensatie geeft, is de Barbecuesaus van Pauwels. Al jaren een hardloper, vooral dankzij de opmars van allerlei grillspecialiteiten. Deze kruidensaus met authentieke rooksmaak gaat echter ook prima samen met de zoete barbecuesmaak van de Mora Ribster® of geeft een extra stoere touch aan de Mora Kipkorn®.

Tip: Serveer met een lekker en eenvoudig te bereiden koolsalade (coleslaw) en schenk er een bitter biertje bij om de zoetere toetsen te balanceren.

Vegetarische Frikandel van Mora & De Vegetarische Slager met Vegan Mayo

De trend die blijft groeien: vegetarische of vegan alternatieven zijn nu al meer en meer aanwezig, maar zullen nóg belangrijker worden de komende jaren. Ook als het op snacks aankomt.

Wil je je vegan-gasten (of gasten met een allergie) een volwaardig alternatief aanbieden? Dan is de Vegan Mayo van Pauwels een perfecte optie: een ei-vrije mayonaise, 100% plantaardig en vrij van allergenen. Bovendien prima als basis voor je eigen vegan knoflooksaus. En niet onbelangrijk: de Vegan Mayo van Pauwels is even romig, zacht en lekker als een ‘gewone’ mayonaise. Perfect om te serveren bij de vegetarische Kipkorn® van Mora.

Tip: Zorg voor wat extra structuur met gefrituurde uitjes, crumble van taco’s of krokante zoete-aardappelfrietjes.

De kruidige mammouthsaus met de smeuïge Ad van Geloven Stoofvleeskroket

Stoofvlees uit het vuistje? Ja, dat kan! De Ad van Geloven Stoofvleeskroket combineert het beste van twee werelden: stoofvlees uit grootmoeders keuken en een krokant jasje. Serveer deze smeuïge kroket met de verrassende Mammouth saus van Pauwels: een romige en lichtzoete getomateerde saus op smaak gebracht met currymadras en ui. Voor fans van zachte smaken met een licht pikante kruidenmengeling. Voor wie het nog pikanter mag, is er ook de Hot Mammouth saus. De pittige (een 3 op 3 op de hot-scale) variant met chili en paprika.

Deze sauzen van Pauwels zijn ook erg lekker bij de (vegetarische) Mora Kipkorn® en Burger of de Mora Carrero®. Keuze genoeg dus.

Durf experimenteren!

Wil je graag je menukaart of assortiment frituursnacks eens vernieuwen, zonder van nul te moeten beginnen? Haal een paar extra sauzen in huis en verras je gasten met enkele lekkere combinaties. Bied ze aan als wisselende maandsuggestie en kijk welke het meest in de smaak vallen.

Bij Van Geloven vind je trouwens meer dan 100 snacks voor jouw frituur of horecazaak. Ideaal om zelf mee aan de slag te gaan en te experimenteren!

Ontdek ons uitgebreide snackassortiment