Verleid je gasten met heerlijke loaded snacks

Premiumization Vegetarisch Snacken Fastservice Ondernemen

Je kan er niet omheen, loaded fries en ‘over the top’ burgers zijn niet meer weg te denken van de meeste menukaarten. Maar op het gebied van ‘loaded snacks’ is nog heel wat terrein te winnen. Ga creatief aan de slag met de favoriete frituursnacks en maak van die frikandel, kroket of kipkorn het nieuwe uithangbord van je zaak. Want wie ‘loaded snacks’ op de kaart zet, kan (nieuwe) gasten verleiden, verrassen én meer marge pakken.

Loaded Snacks & Loaded Fries - Frituur & Horeca I Van Geloven

Loaded fries kent inmiddels iedereen. De trend heeft de laatste jaren de klassieke ‘portie frieten’ naar een nieuw niveau getild, vaak met veel creativiteit en unieke smaken. Van cheddar en bacon tot een gebakken ei, het lijkt wel of alles kan dienen als topping. Maar loaded frietgerechten eet je niet de hele dag door. Vaak hebben je gasten zin in een snelle hap of iets kleins bij het aperitief. Met loaded snacks maak je een verleidelijk kunstwerk van elke snack. Mét of zonder frieten.

Afbeelding
Loaded Snacks Recepten & Ideeen voor frituren & horeca I Van Geloven

 

Wat zijn loaded snacks?

Een loaded snack is, net zoals bij loaded fries, een snack met iets extra. Denk aan uitgebreide toppings, originele sauzen of geserveerd op een bijzonder broodje. Je maakt van een favoriete frituursnack een mini-gerechtje met verrassende en heerlijke smaken en gaat dus een stap verder dan het ‘standaard’ bereiden.

Enkele voorbeelden die gegarandeerd in de smaak vallen? Wat dacht je van:

  • Een ‘Oosterse’ frikandel, met saté, atjar, bosui en pinda’s.
  • Een Mora Kipkorn® met mango, avocado, radijskiemen, walnoten, rucola en sriracha mayonaise, al dan niet geserveerd op een heerlijke ciabatta.
  • Een loaded fries met o.a. Borrelmaatjes®, slamix, samurai saus en Garlic Sweet Onion burger saus.

Loaded snacks kan je zo serveren, op een borrelplank of om te delen. Of je kan ze combineren met frieten of nachos. Je hebt het al door, voor één keer is het niet “less is more”. Met loaded gerechten kan je al je creativiteit loslaten en geldt het motto: “more is more”!

Meer marge met loaded snacks

Waarom zou je loaded snacks op je menukaart zetten? Heel eenvoudig: meer marge. Het kunnen hele fijne margemakers zijn en ze kunnen de gemiddelde tafelbesteding een flinke boost geven. Zeker als je ze serveert op een broodje, op een portie frieten of in een salade.

Afbeelding
Loaded Snacks Broodje I Van Geloven

 

De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken. Voor loaded snacks of loaded gerechten kun je een hogere prijs vragen dan voor de standaard variant: je gasten krijgen meer ‘bite’ voor hun geld. En het oog krijgt natuurlijk ook wat.

Zorg er wel voor dat de toppings of de andere ingrediënten die je toevoegt aan je snack weinig kans op ‘verspilling’ hebben. Gebruik ingrediënten die je in andere gerechten gebruikt, die niet snel bederven of die je slim kan inkopen. Maak ook de extra handelingen niet te ingewikkeld en je marge is verzekerd!

Verleid je gasten

Wat loaded snacks zo interessant maakt, is dat je met wat extra ingrediënten en handelingen je gasten een verrassend en mooi gerecht voorschotelt. Loaded snacks zijn dan ook een slimme marketingtool, die je kunt inzetten op de sociale media. Hoe mooier en verrassender de snack, hoe groter de kans dat je gasten er een foto van trekken en het zullen delen met hun vrienden en volgers. Zo trek je weer nieuwe gasten naar je zaak of je website. Maak je gerechten Instagrammable met felle kleuren en zorg voor contrast. Groene toppings en een felroze, huisgemaakte saus doen het bijvoorbeeld perfect op een donkere snack.

Uiteraard kan je ook zelf met loaded snacks uitpakken op je sociale media of website. Het zijn echte eyecatchers waardoor jouw zaak opvalt!

Met loaded snacks kun je een nieuwe doelgroep aantrekken.

 

Trendy toppings & recepten

Hoewel loaded snacks nog lang niet zo populair zijn als de loaded fries, kun je de toppings en toepassingen vaak wel een beetje afkijken van die ‘patat plus’-varianten, kijk eens rond op Instagram, TikTok of Pinterest waar iedereen maar al te graag uitpakt met opvallende creaties. Hieronder delen we enkele loaded snacks ideeën, trends en recepten die getest én goedgekeurd zijn door onze experts:

Ga voor luxueuze toppings en smaken

De toppings van loaded gerechten worden steeds opvallender en luxueuzer. Durf dus zeker te experimenteren met nieuwe ingrediënten, ga op zoek naar verfijnde ingrediënten en een luxueuze uitstraling. Zo verleid je de echte fijnproevers om bij jou over de vloer te komen.

Een aantal recepten om je op weg te helpen:

  • Luxe Kroketsalon: een variant - mét De Bourgondiër kroket en truffelmayonaise - op de populaire kapsalon. Ga jij voor de variant met friet of het broodje?
  • High Fry Borrelmaatjes: til het aperitief-moment naar een hoger niveau met een heerlijke High Fry. Met verschillende combinaties en een unieke presentatie is dit recept perfect om je gasten te verrassen en een mooie toevoeging op je menukaart.

Met klassiekers scoor je altijd

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan je altijd vertrouwen op de échte klassiekers. Je weet dat deze gerechten door iedereen gesmaakt worden.

Deze klassieke recepten laten je nooit in de steek:

Laat je inspireren door de seizoenen

Met je menukaart speel je vaak in op de seizoenen. In de zomer doen exotische, frissere smaken en gerechten het vaak beter. In de herfst en winter mag het vaak iets kruidiger, voller en warmer zijn. Gebruik die kennis om ook je loaded snacks samen te stellen.

Gebruik bijvoorbeeld deze zomerse recepten:

  • Frikandel Speciaal op z'n Italiaans: breng de Italiaanse keuken in huis met de heerlijke Italiaanse Frikandel Speciaal! Een heerlijke combinatie van pesto mayo, geroosterde pijnboompitjes, rucola en pomodo.
  • Loaded Kipkorn - Mexican Style: met deze Loaded Kipkorn Mexican Style zet je een heerlijk kleurrijk en zonnig recept op jouw menukaart. Met uiteenlopende ingrediënten: zoete aardappel friet, guacamole en de Mora Kipkorn®️.
Afbeelding
Loaded Snacks Kipkorn mexican recept I Van Geloven

 

Verras met vegetarisch

Steeds meer mensen eten minder vlees. Zorg er dus voor dat er op jouw menukaart voldoende vega alternatieven staan. Ook van je vegetarische snacks kan je heel gemakkelijk loaded vega snacks maken.

  • (Vega) kroket on a stick: met de kroket op een stokje presenteer je de kroket net even anders. Met smaakvolle toppings van Parmezaanse kaas, bieslook en rucola. 

Hier vind je nog meer bijzondere en makkelijk te bereiden recepten. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, proef, probeer en pas aan, zodat je straks je eigen loaded snacks hebt. Waar je gasten voor terugkomen.

Zoek je naar de lekkerste snacks om mee aan de slag te gaan? In ons assortiment vind je de lekkerste frituursnacks voor al je loaded snacks ideeën.

Ontdek ons assortiment