Alles komt terug. Dat is zo in de mode, muziek én ook in voeding. Denk maar aan de populariteit van de zogenaamde “vergeten groenten”, populaire horeca-concepten op basis van grootmoeders keuken of de revival van oude bieren.

Ook in jouw frituur kan je handig inspelen op deze trend. Naast de klassiekers zijn er een aantal vergeten snacks helemaal terug. We geven je graag een overzicht, zodat ook jouw gasten ze kunnen (her)ontdekken.

Dit zijn de populairste frituursnacks die helemaal terug zijn in de Belgische frituren:

Nieuwe snacks voor je frituur

Iets nieuws aanbieden aan je gasten is altijd leuk. Jij proeft, test en ontdekt wat aanslaat en je geeft bezoekers een extra reden om terug te komen. Win-win. Maar in die zoektocht naar nieuwe toppers schuilt ook een potentiële valkuil. Het is natuurlijk belangrijk om open te staan voor nieuwe snacks en veranderende eetgewoontes - zoals vegetarische snacks - maar als je verandert om te veranderen riskeer je de stille krachten van je menukaart uit het oog te verliezen. De snacks die het altijd goed doen, zonder meer.

Breng een vergeten snack onder de aandacht als maanddeal en speel in op de nostalgie van je gasten.

 

De plaatsen zijn natuurlijk beperkt op je menu of in je koeltoog, dus je zal altijd moeten kiezen. Of je moet slim kiezen voor een snack die oude en nieuwe trends combineert. De pittige Taco Bocada is zo’n snack.

Afbeelding
taco bocado

De Taco Bocado® van Mora

De Taco Bocado® is een pittige, Mexicaanse frituursnack die wat originaliteit op je kaart zet. Met een rijke vulling van malse kip en verse groente valt deze driehoekige, krokante snack gegarandeerd in de smaak. De Taco Bocado® gaat al een tijdje mee, de Mexicaanse keuken is hipper dan ooit én de smaken maken het tot een ideale partner voor een royale portie ‘loaded fries’.

Loaded snacks blijven een belangrijke trend om rekening mee te houden als friturist. Vervang in dit populaire recept van de Loaded Kipkorn® Mexican Style eens de Kipkorn® door de Taco Bocado® voor een extra verrassende toets.

 

Herontdek de Taco Bocado®

Afbeelding
lucifer

De Lucifer® van Mora

De Mora Lucifer® doet het in veel frituren bijzonder goed! Het is dan ook geen echte vergeten snack, al krijgt hij vaak te weinig aandacht op de menukaart. De Lucifer® is namelijk een zekerheid waar je vast en zeker mee scoort bij je gasten. Met z’n knalrode kop, is de Lucifer® allesbehalve een flauwe hap. De basis is een lekkere Kipkorn®, maar met extra vurige pit.

De Lucifer® van Mora is gevuld met zachte kip, gekruid met spicy pepers, heeft een krokante korst van cornflakes en herken je aan de pittige rode kop.

 

Zoek je een snack die gasten wel eens over het hoofd zien, maar alle monden en harten in vuur en vlam zet, dan is de Lucifer® iets voor je zaak. Pak deze week eens uit met een Lucifer®-deal en verras je gasten. Verrassen, hé. Niet verassen.

Tip: Op zoek naar een leuk idee? Zet een ‘In vuur en vlam’-menu op de kaart met al je pittige snacks en sauzen. Alleen voor de echte vuurvreters.

Probeer de duivelse lekkere Lucifer®

Afbeelding
ragoezi

De Ragoezi®

Waarschijnlijk heb je vlees-, kaas-, en misschien zelfs vegetarische kroketten op je frituurkaart staan. Logisch. Als je toch een alternatief wilt aanbieden, is de Ragoezi® echt iets voor jou. De naam verwijst naar de vulling: ragout van kip, ham en verse groenten. Deze snack zit een beetje tussen de kroket en loempia in. Maar jammer genoeg is deze snack wat minder bekend, maar daardoor niet minder geliefd.

Tijd om daar verandering in te brengen. Want wat de kroket kan, dat kan de driehoekige Ragoezi® ook: gasten verleiden (en verblijden). Ideaal voor als gasten eens om “iets” anders vragen.

In Nederland kan je de Ragoezi® perfect op een boterham serveren. In België hebben we die gewoonte wat minder. Maar wat kan wel: een super-deluxe-broodje met smeuïge smaakmaker. Vervang in dit recept de kroket door een krokant gebakken Ragoezi® en laat je gasten genieten van een originele maaltijd.

 

Verleid je gasten met de Ragoezi®

 

Nog meer “vergeten snacks”?

Er zijn vast nog snacks waar je gasten al een tijdje niet meer bij stilstaan, maar waar je ze vast een plezier meer doet. Deze snacks doen het altijd goed, maar staan niet bij iedereen op de kaart:

  • Ribster: Veel mensen zijn gek op spareribs, maar niet iedereen vindt vieze handen of kluifwerk leuk. Met een ribster is iedereen blij. De stevige vleessnack met lichtzoete barbecuesmaak heeft de vorm en smaak van een sparerib, maar zonder het gedoe. Heerlijk! Te serveren met een lekker gerookte barbecuesaus en/of in een wrap.
  • Chick-In Sweet Chili: Een snack én saus in één? Dat kan! De Chick-In Sweet Chili is de perfecte combinatie van zachte kip in een krakend krokant jasje met Sweet Chili saus.
  • Spicy Viandel: de absolute topper, de Viandel, maar dan extra pittig door de toevoeging van ui, sambal en kruiden. Ook lekker op een broodje.

Zorg voor variatie in je assortiment

Je hebt vast en zeker gasten die iedere keer hetzelfde bestellen. Maar je zal zeker en vast ook gasten hebben die zich graag eens laten verrassen. Zorg daarom voor voldoende variatie in je aanbod - met nieuwe, maar ook zeker met vergeten snacks. Geef een aantal frituursnacks die het vroeger goed deden eens een nieuwe kans. Ze zullen je niet teleurstellen.

In ons gamma vind je de lekkerste frituursnacks om al je gasten te verwennen.

Ontdek ons assortiment