Online bestellen en bezorgen: een trend die doorzet

Bezorging Fastservice Horeca Ondernemen

Online bestellen en bezorgen is een trend die zich binnen OOH verder blijft doorzetten en een extra snelle groei kent. Dat zie je ook binnen het segment van frituren in België. Wij wilden wel eens weten wat nu effectief dan stand van zaken is en hoe actief Belgische frituren zijn in de wereld van online bestellen en bezorgen.

Resultaten enquête: online bestellen en bezorgen

Daarom hebben we in augustus 2020, een online enquête afgenomen waaraan 333 frituren in totaal hebben deelgenomen.

53,07% van de deelnemende frituristen geeft aan ‘online bestellen’ als optie aan te bieden. Later in

‘Bezorgen’ is iets wat nog wellicht groeipotentieel heeft; 21,03% van de ondervraagde frituristen geeft aan dat ze ook de mogelijkheid bieden voor thuisbezorging.

Uit de enquête blijkt effectief dat het Corona-virus voor vele frituren het spreekwoordelijke duwtje in de rug is geweest om de opties uit te breiden. Namelijk, 49% is gestart met online bestellen/ bezorgen sinds de lockdown (13 maart 2020).

 Een 53% van de frituren die online bestellen/ bezorgen aanbiedt, is aangesloten op een bestel/-bezorgplatform. Het meest populaire platform is One2Three.

Uiteraard is de hamvraag voor velen: ‘Brengt het nu iets extra op?’. En 67% van de deelnemende frituristen antwoordde positief op deze vraag. Uiteraard zijn extra inkomsten via online bestellen/ bezorgen afhankelijk van een aantal succesfactoren: bekendheid van jouw zaak en dat klanten bij jou online kunnen bestellen en kunnen laten bezorgen, keuze van het juiste platform, juist inzetten van eventueel extra personeel, …

Voor diegenen die vandaag nog niet gestart zijn met online bestellen/ bezorgen, zijn de belangrijkste redenen om er (nog) niet mee te beginnen:

  1. Ik heb niet voldoende personeel om online bestellen/ bezorgen mogelijk te maken
  2. Ik doe niet aan online bestellen/ bezorgen omdat de frieten en snacks aan kwaliteit verliezen
  3. De afdracht/commissie die je betaalt aan de platformen voor online bestellen/ bezorgen is te hoog
  4. Ik doe niet aan online bezorgen omwille van de investering in vervoersmiddelen die nodig is

Wil je na het zien van deze resultaten, jezelf toch graag wat meer oriënteren in de wereld van online bestellen en bezorgen? En misschien zelf de sprong wagen? Lees dan zeker ook deze blogs:

6 tips om te starten met online bestellen en bezorging

Verpakkingstips voor het bezorgen van snacks

Online bestellen en bezorgen: de ervaring van frituur Conny & Franky (deel 1)

Online bestellen en bezorgen: de ervaring van frituur Conny & Franky (deel 2)

Aan de slag met thuisbezorging en take-away