header

Mora de snackuitvinders

Met snackspecialiteiten als de Kipkorn®, Viandel® en de Sito Gold® veroverde het innovatieve Mora een zeer stevige positie in de professionele én de consumentenmarkt. We hebben meer dan vijftig jaar ervaring en weten wat mensen lekker vinden.

De beste ingrediënten en methodes

Mora-oprichter Marcel Mourmans begon zijn loopbaan op een bakfiets, waarmee hij snacks verkocht aan cafés. Tegelijkertijd bedacht hij eigen recepten voor nieuwe snacks. De zaken gingen zo goed dat hij samen met zijn vrouw Robby Ramaekers Mora oprichtte: een samentrekking van MOurmans en RAmaekers. Mourmans had een winnaarsmentaliteit: ‘het beste of niets’. Daarom werd er bij Mora van begin af aan alleen gewerkt met de beste ingrediënten en volgens de beste productiemethodes.

In 1973 opende Mora een grote snackfabriek in Maastricht en in 1978 startten we met de productie voor consumenten. Na Nederland, kan je vanaf 1975 ook in België smullen van de Mora-snacks. Dat jaar stappen we namelijk over de grens en zetten we een tweede bedrijf neer in Mol. Hier produceren we de populaire Sito®Gold, een topper in de Belgische én Nederlandse horeca. De ene succesvolle snack na de andere werd geïntroduceerd en de bestaande producten werden steeds beter. In de jaren tachtig introduceerden we Cora van Mora als het gezicht van Mora. In 2013 kreeg zij gezelschap van haar nichtje Flora.

Mora Originals

Met snackspecialiteiten als de Kipkorn®, Viandel® en de Sito Gold® heeft het innovatieve Mora een zeer stevige positie in de professionele én de consumentenmarkt veroverd. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Mora waar consumenten van genieten. Het assortiment is alleen nog maar uitgebreider geworden met fantastisch lekkere snacks!

Mora Vega

Vegetarisch snacken doe je met Mora! De Mora snacks zijn verkrijgbaar in een smakelijke vegetarische variant. Vrij van vlees, maar net zo vol van smaak. Zo kan iedereen lekker en gevarieerd snacken. Met trots hebben we samen met De Vegetarische Slager in 2019 overheerlijke kroketten en bitterballen ontwikkeld met vegetarisch 'draadjesvleesch', een kipkorn met knapperige korst en een vegetarische frikandel. Bijzonder aan de iconische snacks in vegetarische uitvoering is de ultieme benadering van het origineel, nauwelijks van echt te onderscheiden. Deze unieke samenwerking speelt in op de trend waarbij steeds meer consumenten vegetariër worden of minder vlees willen eten, de zogenoemde flexitariër. Onlangs hebben we ons assortiment uitgebreid met de volgende vleesvrije snack: de Nacho Cheese bites.

Met Mora scoor je zeker bij je klanten. Mmm…van Mora!

Mora Vegetarisch

Lees meer